Rotterdam Rijnhaven District

Pal tegenover de populaire Wilhelminapier wordt het bruisende Rotterdam Rijnhaven District ontwikkeld: een fraaie uitbreiding van de binnenstad met internationale allure waar een luxueus aanbod van nieuwe woningen (waaronder Bay House), winkels, hotels (o.a. MGallery Hotel Collection) en restaurants aan de stad wordt toegevoegd.

FASHION, DESIGN & ART

In het Rotterdam Rijnhaven District wordt een heus ‘design avenue’ gerealiseerd. Een aantrekkelijke, creatieve wijk met een winkelgebied dat volledig is toegespitst op internationale fashion, design, kunst en architectuur. Het monumentale koffiepakhuis Santos wordt in ere hersteld en krijgt een winkelbestemming; het Duitse designwarenhuis Stilwerk zal zich hierin vestigen.

Het gevarieerde aanbod van fashion & design zal voor veel mensen van binnen en buiten Rotterdam reden zijn om het Rotterdam Rijnhaven District te bezoeken. Premium brandstores worden afgewisseld met de nieuwe Jumbo foodmarkt, een broodjeszaak, keurslager, espressobar, banketbakker, bloemenwinkel en delicatessenshops.

Aan de Rijnhavenkade wordt een hoogwaardig horeca aanbod gecreëerd met diverse terrassen, groen en afwisselende bestrating. De unieke mix van cultuur, design en creativiteit zal worden versterkt door kunstgalerijen en musea.

FACTS & FIGURES

  • Aantal retail & horeca units: circa 100
  • Q-Park parkeergarage voor circa 1000 auto’s.
  • Verwachte start bouw: begin 2020
  • Verwachte oplevering: derde kwartaal 2022