Hotel The Slaak Rotterdam en restaurant & bar Didot34 geopend

Hotel The Slaak Rotterdam heeft zijn deuren geopend in het monumentale Slaakhuys in Kralingen. Ook het bijbehorende restaurant met bar Didot34 is open. Frame Vastgoed heeft hiermee als eigenaar van het Slaakhuys het herontwikkeling complex afgerond.

Frame Vastgoed heeft in samenwerking met architect Jeroen Hoorn ruim twee jaar gewerkt aan de restauratie, renovatie en uitbreiding van het Slaakhuys. Waar in april 2018 reeds de Lidl supermarkt in de voormalige drukkerij van dagblad het Vrije Volk opende, heeft nu ook de rest van het rijksmonument een nieuwe bestemming gekregen.

Hotel The Slaak Rotterdam is een design boutique hotel onder het Tribute Portfolio label van Marriott Hotels. The Slaak Rotterdam beschikt over 74 ruime hotelkamers, restaurant & bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Onder het hotel en de supermarkt bevindt zich een openbare parkeergarage met 46 parkeerplaatsen.

Geheel in lijn met de architectuur van het pand uit 1954, is de jaren 50 stijl doorgevoerd in het interieur van het hotel. De afwisselende kleuren, behang met prints en het gebruik van materialen als marmer, messing en hout geven een gevoel van warmte en luxe.

Sfeer proeven in The Slaak Rotterdam is uiteraard niet alleen voorbehouden aan hotelgasten; ook bezoekers kunnen voor ontbijt, lunch, diner en borrel terecht in Restaurant & Bar Didot34. Paul John de Jong, commercieel directeur bij Frame Vastgoed, spreekt dan ook met gepaste trots over een nieuwe aanwinst voor de stad: ‘We vinden het geweldig dat we op deze plek een beeldbepalend gebouw als het Slaakhuys in ere hebben kunnen herstellen. We zien het als een eervolle toevoeging en nieuwe hotspot voor de stad Rotterdam.’