Stilwerk vestigt zich definitief in Rijnhaven District

Het Duitse designwarenhuis Stilwerk heeft aangekondigd zich definitief te vestigen in het monumentale Santos pakhuis in het Rotterdamse Rijnhaven District.

Dit maakte Stilwerk tijdens haar nieuwjaarsbijeenkomst in Hamburg bekend. Het voormalige koffiepakhuis Santos wordt getransformeerd tot een onderscheidend totaalconcept met designwinkels, coworking space, serviced apartments en food concepts. Het totaaloppervlak van circa 8000 m2 zal zo’n 3500 m2 aan winkelruimte omvatten.

Het imposante Santos gebouw krijgt een kroon op het dak door een zwevende gouden laag toe te voegen. Architecten van dit project zijn Renner Hainke Wirth Zirn Architekten en Wessel de Jonge architecten. Architect Karin Renner over Stilwerk Rotterdam: ‘Katendrecht ontwikkelt zich snel. Voor Hamburg is Stilwerk 20 jaar geleden een belangrijke pionier op het gebied van stedelijke ontwikkeling geweest. Santos in Rotterdam is een prachtig monumentaal pand dat we omarmen en dat tegelijkertijd een bestemming krijgt in deze moderne tijd. We houden ervan om oud en nieuw te verenigen, zodat een mooi contrast en dialoog ontstaat tussen historisch en modern design.’

Stilwerk is naast Gassan Diamonds de tweede grote naam die Frame Vastgoed bekend kan maken met betrekking tot het retail aanbod in het Rijnhaven District. Naar verwachting wordt in de zomer van 2019 gestart met de bouwwerkzaamheden in Santos en zal Stilwerk begin 2021 haar deuren openen.

Foto: Stilwerk in Berlijn