Santos in de spotlights tijdens Rotterdam Verlicht!

Deze maand is de eerste editie van het evenement Rotterdam Verlicht! van start gegaan. Zodra de schemering intreedt, wordt met speciale verlichting op diverse locaties (pleinen en andere bijzondere plekken) in de stad een feestelijke sfeer gecreëerd. De verlichting brandt tot 23.00 uur.

In deze lastige tijd is het evenement bedoeld om iedereen te laten ervaren hoe mooi de wintertijd in Rotterdam is. Bovendien is het een oproep om de stad en zijn inwoners te verlichten en te verbinden met elkaar. Om moed te houden en hoopvol te blijven.

Ook het oude koffiepakhuis Santos, ‘achterbuurman’ van Bay House in het Rotterdam Rijnhaven District, zal tijdens Rotterdam Verlicht! dienen als ‘projectiescherm’ voor street art kunstwerken van HIJS in samenwerking met POW!WOW! Rotterdam.

Op welke locaties – en op welke manier – in de stad er nog meer genoten kan worden van de lichtkunst van dit evenement is te vinden op: rotterdamverlicht.nl. Indien de coronamaatregelen tussentijds versoepelen, wordt op die website ook het aanvullende programma bekendgemaakt.

Rotterdam Verlicht! is een door Mothership ontwikkeld evenement in opdracht van de gemeente en duurt tot eind februari 2021.