Lidl opent deuren in Rotterdams rijksmonument Slaakhuys

Vandaag opent de nieuwe Lidl foodmarkt in het monumentale Slaakhuys in de Rotterdamse wijk Kralingen. Frame Vastgoed heeft ruim een jaar gewerkt aan de restauratie en renovatie van de voormalige dagblad drukkerij en presenteert vandaag met trots het eindresultaat.

De Lidl foodmarkt in het wederopbouwmonument Slaakhuys aan de Slaak 36 in Rotterdam wordt om 09:00 uur vanochtend feestelijk geopend voor het publiek, dat kan rekenen op een prachtige supermarkt met een vloeroppervlakte van 2.265 m². Het is het allereerste Lidl filiaal in Nederland dat in een rijksmonument gevestigd is.

De foodmarkt bevindt zich in de voormalige drukkerij - met zijn kenmerkende gebogen betonnen sheddaken - van het vroegere dagblad Het Vrije Volk. De inrichting en het interieur van de winkel zijn speciaal ontworpen en afgestemd op het monumentale karakter van de gehuurde ruimte. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie met Lidl Nederland namens Frame Vastgoed tot stand.

In de kelder onder de voormalige drukkerij is een parkeergarage gerealiseerd met 36 parkeerplaatsen voor de bezoekers van Lidl. In de oude redactiekantoren van Het Vrije Volk werkt Frame Vastgoed momenteel door aan de realisatie van een luxe boutiquehotel met 74 hotelkamers, een restaurant en bar.

'De opening van Lidl is de eerste mijlpaal in de herontwikkeling van het Slaakhuys, een project dat wij in samenwerking met BIK Bouw en architect Jeroen Hoorn uitvoeren. We merken dat omwonenden erg enthousiast zijn over de nieuwe winkel, het voegt echt iets toe aan de buurt. Dat geldt des te meer voor het hotel, dat naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 zal openen', aldus Paul John de Jong, Directeur Ontwikkeling bij Frame Vastgoed.

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie met een groot hart voor de regio Rotterdam. Frame is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam-Noord, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle. Het Slaakhuys wordt in samenwerking met BIK Bouw en architect Jeroen Hoorn herontwikkeld.