Frame Vastgoed en Borealis Hotel Group brengen luxury lifestyle brand van Accor naar Rotterdamse Rijnhaven

Borealis Hotel Group en Frame Vastgoed hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten voor een grootschalig hotel onder het luxury lifestyle brand van Accor Hotels Group aan de Rijnhaven in Rotterdam. Accor voert in het high end luxury lifestyle segment een divers palet aan brands, waaronder die van Sofitel.

Borealis Hotel Group, in samenwerking met Accor, verwacht eind 2020 het luxury lifestyle hotel te openen tegenover metrostation Rijnhaven. Het hotel zal beschikken over meer dan 200 hotelkamers en diverse horecagelegenheden met o.a. een rooftop en finger food bar, een signature restaurant, een destination restaurant en een coffee & bakery corner. De transactie met Borealis werd door adviseur Colliers International Hotels namens Frame tot stand gebracht.

Frame Vastgoed is verheugd over de samenwerking met Borealis en ziet dit als een belangrijke volgende stap in de realisatie van het Rijnhaven District, waar de gemeente Rotterdam eerder al designwarenhuis Stilwerk aankondigde als nieuwe eigenaar van pakhuis Santos en waar Frame overeenstemming bereikte met Jumbo Supermarkten voor de huisvesting van een nieuwe en vergrote Jumbo supermarkt aan de Hillelaan.

Recent kondigde de gemeente Rotterdam tevens haar ambities voor de verdere invulling van het Rijnhaven District aan door een groot stadspark in de Rijnhaven te presenteren. De komst van het luxury lifestyle hotel naar dit zuidelijke deel van de binnenstad wordt gezien als een belangrijke bouwsteen voor deze ambitie.

Borealis Hotel Group is gespecialiseerd in het investeren, ontwikkelen en managen van hotels in Europa. Borealis exploiteert haar hotels onder de grote merken van IHG, Marriott, Hilton en Accor.