Rotterdam in de spotlights

Rotterdam is hot. Dat vinden wij van Frame al lang, maar de rest van de wereld begint onze havenstad ook steeds meer te waarderen. Rotterdam duikt alsmaar op in de (inter)nationale nieuwsberichten.

Zo gaf de grootste en invloedrijkste uitgever van reisgidsen, Lonely Planet, een prachtig voorzetje door Rotterdam tot nummer vijf te verkiezen in hun top 10 van 'top cities in the world', Best in Travel 2016. Rotterdam was daarbij de enige Nederlandse stad in het lijstje.

Het Britse Business Insider stelde tevens een interessant lijstje samen in 2016: een top 19 van steden in Europa waar mensen het gelukkigst zijn. Rotterdam kreeg daarin een twaalfde plek toebedeeld en scoorde daarmee de hoogste plaats in Nederland. Gelukkig volk, die Rotterdammers.

Verder trok Rotterdam vorig jaar meer bedrijven en toeristen dan ooit en het Amerikaanse CNN gaf eerder dit jaar aan dat Rotterdam misschien weleens 'the new capital of cool' zou kunnen zijn. In het artikel geeft CNN 13 redenen waarom Rotterdam momenteel wellicht de coolste stad van Europa is. Al hadden ze het 'wellicht'-gedeelte wat ons betreft best weg kunnen laten. CNN roemt onder meer de architectuur, het kunstaanbod, het uitgaansleven en de transformatie van Katendrecht. Daarnaast wordt het feit dat wij een heus 'Cool District' hebben lovend ontvangen.

Ook onder the rich & famous mag de Maasstad op bewondering rekenen. Filmster Leonardo DiCaprio prees op zijn Instagram- en Twitteraccount de manier waarop Rotterdam met klimaatverandering omgaat. Dit deed hij naar aanleiding van een artikel door The New York Times.

Het mag duidelijk zijn: Rotterdam is gers en booming. Lang geen gek idee om er een luxe woning te kopen dus. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld hier terecht.