Rotterdam Rijnhaven District
Santos in de spotlights tijdens Rotterdam Verlicht!

Deze maand is de eerste editie van het evenement Rotterdam Verlicht! van start gegaan. Zodra de schemering intreedt, wordt met speciale verlichting op diverse locaties (pleinen en andere bijzondere plekken) in de stad een feestelijke sfeer gecreëerd. De verlichting brandt tot 23.00 uur.

In deze lastige tijd is het evenement bedoeld om iedereen te laten ervaren hoe mooi de wintertijd in Rotterdam is. Bovendien is het een oproep om de stad en zijn inwoners te verlichten en te verbinden met elkaar. Om moed te houden en hoopvol te blijven.

Ook het oude koffiepakhuis Santos, ‘achterbuurman’ van Bay House in het Rotterdam Rijnhaven District, zal tijdens Rotterdam Verlicht! dienen als ‘projectiescherm’ voor street art kunstwerken van HIJS in samenwerking met POW!WOW! Rotterdam.

Op welke locaties – en op welke manier – in de stad er nog meer genoten kan worden van de lichtkunst van dit evenement is te vinden op: rotterdamverlicht.nl. Indien de coronamaatregelen tussentijds versoepelen, wordt op die website ook het aanvullende programma bekendgemaakt.

Rotterdam Verlicht! is een door Mothership ontwikkeld evenement in opdracht van de gemeente en duurt tot eind februari 2021.

LEES MEER
Porsche Centrum Rotterdam
Update: interview Harrie van Ham

Wie weleens over de A20 rijdt, heeft het vast al gezien: de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Porsche Centrum Rotterdam in de Spaanse Polder zijn in volle gang. Het complete team van Porsche Centrum Rotterdam kreeg – uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen – een rondleiding op de bouwplaats. Als ontwikkelaar van dit project ging Frame Vastgoed mee en sprak met vestigingsmanager Harrie van Ham.

Harrie werkt al bijna 20 jaar bij Porsche en vertelt enthousiast over wat bezoekers van de nieuwe vestiging in wording mogen gaan verwachten: ‘Wat natuurlijk echt meteen opvalt is de immense ruimte die dit pand biedt. Daarmee krijgen we de mogelijkheid om een “Destination Porsche” neer te zetten, zoals Pon dat eerder bij de vestiging in Palm Springs in Californië heeft gedaan. Hier gaan we nu ook verschillende belevingshoeken creëren, zo komt er bijvoorbeeld een Classic, een E-Performance en een Tequipment (originele Porsche accessoires) corner. De traditionele showroom is eigenlijk aan het verdwijnen, wij noemen het daarom liever “destination”. Iedereen die hier volgend jaar binnenstapt, of dat nu een Porsche rijder of een fan is, moet de sfeer van Porsche kunnen proeven. Klanten zullen in alle rust de auto’s kunnen gaan bekijken; in de huidige vestiging kan het er door het gebrek aan ruimte nog weleens hectisch aan toe gaan. De huidige showroom is dan ook 900 m², terwijl de nieuwe ongeveer 4.000 m² wordt; een enorm verschil!’

Wat gaat zoveel meer volume precies betekenen voor het aanbod? ‘Dit wordt een locatie waar je niet “average” kunt zijn, deze plek vraagt om opschalen en lef tonen door nóg mooiere, exclusievere auto’s standaard in je showroom neer te zetten. Dus iedereen kan hier straks gaan genieten van de allermooiste Porsche modellen. Daarnaast wordt het aanbod Porsche Approved (gebruikte Porsches) verdubbeld. Hier rijd je straks zelf, vanuit een delivery box lounge, het pand uit met je nieuwe auto. Alles draait hier om beleving, van aanbod tot service en onderhoud.’

Het nieuwe Porsche Centrum Rotterdam wordt naar verwachting geopend in het laatste kwartaal van 2021.

LEES MEER
BAY HOUSE
Bouwnieuws 14 oktober 2020

Aangescherpte coronamaatregelen of niet, op de bouwplaats van Bay House en het MGallery hotel wordt - uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsregels - gestaag doorgewerkt. De laatste bouwupdate dateert alweer van begin september, dus het is de hoogste tijd om hoofduitvoerder Frans Lap van Van Omme & De Groot naar de huidige stand van zaken te vragen.

Vertel Frans, wat heeft zich in ruim een maand tijd precies afgespeeld op de bouwplaats? 'De regenachtige weersomstandigheden hebben voor een lichte stagnatie gezorgd, maar desondanks is er een hoop werk verzet! Zo is nu ongeveer een derde deel van de wanden op de begane grond gestort, inclusief de verzwaarde balken boven de wanden. Ook is een gedeelte van de tijdelijke ondersteuning voor de eerste verdiepingsvloer geplaatst, waardoor er inmiddels gestart is met het monteren van de breedplaatvloeren.'

Frans zal ons tijdens het bouwproces regelmatig op de hoogte houden over de bouwactiviteiten. Ook duikt hij af en toe de bouwkraan in om foto's op grote hoogte te schieten. Volg @framevastgoed op Facebook en Instagram om deze als eerste te kunnen zien!

Voor al het nieuws omtrent Bay House verwijzen wij u graag naar de nieuwspagina op bayhouse.nl.

LEES MEER
The Slaak Rotterdam
Nominatie Hotel Property Award 2020

Ons project Slaakhuys heeft wederom een mooie nominatie in de wacht gesleept. The Slaak Rotterdam is namelijk genomineerd voor de Hotel Property Award 2020. In totaal heeft de vakjury tien hotels genomineerd uit 40 inzendingen afkomstig uit twaalf Europese landen. Op woensdag 7 oktober wordt de award uitgereikt tijdens de (virtuele) hotelforum conferentie in München.

Tot de overige genomineerden behoren vier hotels uit Duitsland, nog twee uit Nederland, twee uit Kroatië en een uit Denemarken.

De jury zal bij het kiezen van de winnaar vooral letten op het samenspel tussen de volgende categorieën: architectuur & design, integratie in de omliggende omgeving, duurzaamheid & technische innovatie en originaliteit & economische efficiëntie.

Het volledige persbericht van hotelforum en de lijst van overige genomineerden is te lezen via deze link.

LEES MEER
Bay House
Bouwnieuws 2 september 2020

Zo'n twee maanden geleden vertelde Frans Lap, hoofduitvoerder bij Van Omme & De Groot op de bouwplaats van Bay House en het MGallery hotel, het al: er wordt hard doorgewerkt aan de realisatie van dit luxe appartementencomplex en vijfsterrenhotel in het Rotterdam Rijnhaven District.

In tegenstelling tot twee maanden geleden zijn de bouwactiviteiten nu ook zichtbaar voor omwonenden en voorbijgangers. Frans praat ons graag even bij over wat er nu precies allemaal gebeurt op de bouwplaats met het mooiste uitzicht van de stad: 'Vorige week zijn we begonnen met deze werkzaamheden, waarbij afgelopen vrijdag de eerste wand is gestort. Het storten van de wanden van de begane grond zal naar alle waarschijnlijkheid duren tot eind oktober. Volgende week zal de tijdelijke constructieve ondersteuning tussen de wanden aanvangen en vanaf 14 september starten we met het leggen van de breedplaatvloeren van de eerste verdieping.'

Frans zal ons tijdens het bouwproces regelmatig op de hoogte houden over de bouwactiviteiten. Ook duikt hij af en toe de bouwkraan in om foto's op grote hoogte te schieten. Volg @framevastgoed op Facebook en Instagram om deze als eerste te kunnen zien!

Voor al het nieuws omtrent Bay House verwijzen wij u graag naar de nieuwspagina op bayhouse.nl.

LEES MEER
BAY HOUSE NIEUWS
Bay House nieuwspagina

De website van ons woonproject Bay House is uitgebreid met een eigen nieuwspagina. Voortaan zullen wij al het laatste nieuws omtrent Bay House op deze pagina delen.

Bay House is een luxe appartementencomplex in ontwikkeling in het Rotterdam Rijnhaven District. Bay House biedt circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Er zijn 7 woningtypen, waarbij de oppervlaktematen uiteenlopen van 80 m² tot 1.000 m². Voor alle informatie, specificaties en de woningzoeker kunt u terecht op de website van Bay House.

De bouw is gestart. Naar verwachting worden de appartementen medio 2022 opgeleverd.

LEES MEER
Coronaprotocol
Voor uw en onze veiligheid hanteren wij het volgende coronaprotocol:

Hoewel ons kantoor de reguliere openingstijden van 08:30 tot 17:30 uur hanteert, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM – besprekingen zoveel mogelijk via een beeldverbinding met Skype, WhatsApp of FaceTime voeren. Wij proberen fysieke ontmoetingen tot een minimum te beperken en verzoeken u dan ook om niet zonder afspraak langs te komen.

Als u ons kantoor bezoekt, wordt u na binnenkomst verzocht uw handen grondig te wassen. U mag erop rekenen dat onze medewerkers zelf ook al het mogelijke in het werk stellen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zolang dit coronaprotocol van kracht is, zullen wij u geen hand geven en gepaste afstand houden.

Indien u:

LEES MEER
MASTERPLAN RIJNHAVEN
Masterplan Rijnhaven Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft vandaag haar Masterplan voor de Rijnhaven bekendgemaakt. Hierin staat wat de globale uitgangspunten worden voor het vervolg van de ontwikkeling van de Rijnhaven. Het Masterplan is nog geen definitief plan; na vaststelling door de gemeente wordt dit nader getoetst en uitgewerkt in deelplannen.

Frame Vastgoed heeft de afgelopen jaren in samenspraak met de gemeente in diverse overleg- en planteams de ontwikkeling van de Pols op Katendrecht en de visie op ontwikkelingen rond en in de Rijnhaven besproken en afgestemd. De programma’s, publieke ruimte, aanhaking OV-knooppunt en de omliggende wijken beïnvloeden elkaar.

De samenhang is van evident belang voor een duurzame, toekomstbestendige gebiedsontwikkeling en het uitrollen van de ‘Stad op twee Oevers strategie’. Het ambitieniveau, de stedelijke verdichting aan de Posthumalaan, het doorzetten van de stads- as en het toevoegen van een bijzonder stedelijk programma waaronder kunst- en cultuur en innovatieve woon- en werkconcepten, zijn hierbij in een vroeg stadium door Frame aangedragen. Dit alles binnen de context van, en verbonden door, een grootstedelijk park in en aan de Rijnhaven.

Frame is blij met de recente stappen van de gemeente Rotterdam ten aanzien van de toekomst van de Rijnhaven. Het door de gemeente vrijgegeven masterplan sluit in hoofdlijnen aan op deze achtergrond, de betrokkenheid en de bouw- en ontwikkelingsplannen van Frame en haar beleggingsportefeuille op Katendrecht. Daarbij acht Frame het van groot belang dat de huidige en nieuwe bewoners, ondernemers, betrokkenen en investerende partijen in kennis gesteld worden van de ambities die de gemeente in en om de Rijnhaven heeft.

Frame kocht eind 2015 de integrale positie van ECCR B.V., een samenwerking van de Shanghai Construction Group en Volker Wessels. Sindsdien opereert Frame als regie- en gebiedsontwikkelaar voor de betrokken locaties.

Frame is met de gemeente in gesprek over de uitwerking, ontwikkeling en programmering van de in de Rijnhaven geplande bouwvolumes direct nabij het metrostation Rijnhaven. Met de gemeente worden momenteel goede afspraken gemaakt over de rol van Frame en de samenwerking daarin met de gemeente ten aanzien van de projecten op de Pols van Katendrecht en in het Rijnhaven gebied.

Frame zal zich inspannen om de belangen van haar stakeholders te behartigen en zich inzetten voor een goede en logische aansluiting bij de verwachtingen daarvan.

LEES MEER
Viering start bouw Bay House
Frame Vastgoed viert start bouw Bay House & MGallery hotel in Rotterdam Rijnhaven District

Frame Vastgoed heeft op 3 februari samen met bouwer Van Omme & De Groot en wethouder Bas Kurvers het startsein gegeven voor de bouw van Bay House en het naastgelegen MGallery Hotel Collection hotel in het Rotterdam Rijnhaven District.

De feestelijke viering van de start bouw vond plaats in Kantine Walhalla, op steenworp afstand van de bouwplaats van Bay House en MGallery. Directeur van Frame Vastgoed Frank Blom in zijn toespraak: ‘Dit is een heel belangrijk moment voor onze gewaardeerde kopers, partners en huurders, maar zeker ook voor Katendrecht, zijn bewoners en daarmee voor de stad. Eindelijk krijgt Katendrecht de mooie entree die het verdient en wordt het met Bay House en MGallery een prachtige zichtlocatie aan de Rijnhaven.’

Directeur Wonen Petra Rutten vulde daarop aan: ‘De verbondenheid van onze kopers met Rotterdam is groot. Vaak zijn ze verbonden door werk, soms door de liefde, of willen graag weer terug naar waar ze eerder hebben gewoond.’

Guus de Groot, algemeen directeur bij Van Omme & De Groot: ‘We vinden het een eer en genoegen om als Rotterdamse onderneming te mogen meewerken aan zo’n bijzonder mooi en uitdagend project in onze stad.’

Bay House wordt een luxe appartementencomplex van circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Ruim driekwart van de appartementen is reeds verkocht. Het MGallery Hotel Collection hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte.

Deze nieuwbouwontwikkelingen in het hoge segment zorgen voor een opmerkelijke mix en diversiteit in het Rotterdam Rijnhaven District. Wethouder Bas Kurvers zei hier het volgende over: ‘Diversiteit hoort bij Rotterdam. Die creëren we juist ook met deze woningen, dus dat is echt heel goed nieuws.’

De officiële handeling door de wethouder bestond uit het overhandigen van een cheque met een donatie namens Frame en de bewoners van Bay House aan Stichting Platform Katendrecht. Dit jonge platform verdient een steuntje in de rug bij het organiseren van uiteenlopende activiteiten zoals kunst- en muzieklessen voor jongeren in de wijk. Centraal staat hierin het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden en ondernemerschap ten dienste van de wijk Katendrecht.

LEES MEER
Meer nieuwsberichten