BAY HOUSE
Bouwnieuws 14 oktober 2020

Aangescherpte coronamaatregelen of niet, op de bouwplaats van Bay House en het MGallery hotel wordt - uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsregels - gestaag doorgewerkt. De laatste bouwupdate dateert alweer van begin september, dus het is de hoogste tijd om hoofduitvoerder Frans Lap van Van Omme & De Groot naar de huidige stand van zaken te vragen.

Vertel Frans, wat heeft zich in ruim een maand tijd precies afgespeeld op de bouwplaats? 'De regenachtige weersomstandigheden hebben voor een lichte stagnatie gezorgd, maar desondanks is er een hoop werk verzet! Zo is nu ongeveer een derde deel van de wanden op de begane grond gestort, inclusief de verzwaarde balken boven de wanden. Ook is een gedeelte van de tijdelijke ondersteuning voor de eerste verdiepingsvloer geplaatst, waardoor er inmiddels gestart is met het monteren van de breedplaatvloeren.'

Frans zal ons tijdens het bouwproces regelmatig op de hoogte houden over de bouwactiviteiten. Ook duikt hij af en toe de bouwkraan in om foto's op grote hoogte te schieten. Volg @framevastgoed op Facebook en Instagram om deze als eerste te kunnen zien!

Voor al het nieuws omtrent Bay House verwijzen wij u graag naar de nieuwspagina op bayhouse.nl.

LEES MEER
The Slaak Rotterdam
Nominatie Hotel Property Award 2020

Ons project Slaakhuys heeft wederom een mooie nominatie in de wacht gesleept. The Slaak Rotterdam is namelijk genomineerd voor de Hotel Property Award 2020. In totaal heeft de vakjury tien hotels genomineerd uit 40 inzendingen afkomstig uit twaalf Europese landen. Op woensdag 7 oktober wordt de award uitgereikt tijdens de (virtuele) hotelforum conferentie in München.

Tot de overige genomineerden behoren vier hotels uit Duitsland, nog twee uit Nederland, twee uit Kroatië en een uit Denemarken.

De jury zal bij het kiezen van de winnaar vooral letten op het samenspel tussen de volgende categorieën: architectuur & design, integratie in de omliggende omgeving, duurzaamheid & technische innovatie en originaliteit & economische efficiëntie.

Het volledige persbericht van hotelforum en de lijst van overige genomineerden is te lezen via deze link.

LEES MEER
Bay House
Bouwnieuws 2 september 2020

Zo'n twee maanden geleden vertelde Frans Lap, hoofduitvoerder bij Van Omme & De Groot op de bouwplaats van Bay House en het MGallery hotel, het al: er wordt hard doorgewerkt aan de realisatie van dit luxe appartementencomplex en vijfsterrenhotel in het Rotterdam Rijnhaven District.

In tegenstelling tot twee maanden geleden zijn de bouwactiviteiten nu ook zichtbaar voor omwonenden en voorbijgangers. Frans praat ons graag even bij over wat er nu precies allemaal gebeurt op de bouwplaats met het mooiste uitzicht van de stad: 'Vorige week zijn we begonnen met deze werkzaamheden, waarbij afgelopen vrijdag de eerste wand is gestort. Het storten van de wanden van de begane grond zal naar alle waarschijnlijkheid duren tot eind oktober. Volgende week zal de tijdelijke constructieve ondersteuning tussen de wanden aanvangen en vanaf 14 september starten we met het leggen van de breedplaatvloeren van de eerste verdieping.'

Frans zal ons tijdens het bouwproces regelmatig op de hoogte houden over de bouwactiviteiten. Ook duikt hij af en toe de bouwkraan in om foto's op grote hoogte te schieten. Volg @framevastgoed op Facebook en Instagram om deze als eerste te kunnen zien!

Voor al het nieuws omtrent Bay House verwijzen wij u graag naar de nieuwspagina op bayhouse.nl.

LEES MEER
BAY HOUSE NIEUWS
Bay House nieuwspagina

De website van ons woonproject Bay House is uitgebreid met een eigen nieuwspagina. Voortaan zullen wij al het laatste nieuws omtrent Bay House op deze pagina delen.

Bay House is een luxe appartementencomplex in ontwikkeling in het Rotterdam Rijnhaven District. Bay House biedt circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Er zijn 7 woningtypen, waarbij de oppervlaktematen uiteenlopen van 80 m² tot 1.000 m². Voor alle informatie, specificaties en de woningzoeker kunt u terecht op de website van Bay House.

De bouw is gestart. Naar verwachting worden de appartementen medio 2022 opgeleverd.

LEES MEER
Coronaprotocol
Voor uw en onze veiligheid hanteren wij het volgende coronaprotocol:

Hoewel ons kantoor de reguliere openingstijden van 08:30 tot 17:30 uur hanteert, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM – besprekingen zoveel mogelijk via een beeldverbinding met Skype, WhatsApp of FaceTime voeren. Wij proberen fysieke ontmoetingen tot een minimum te beperken en verzoeken u dan ook om niet zonder afspraak langs te komen.

Als u ons kantoor bezoekt, wordt u na binnenkomst verzocht uw handen grondig te wassen. U mag erop rekenen dat onze medewerkers zelf ook al het mogelijke in het werk stellen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zolang dit coronaprotocol van kracht is, zullen wij u geen hand geven en gepaste afstand houden.

Indien u:

LEES MEER
MASTERPLAN RIJNHAVEN
Masterplan Rijnhaven Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft vandaag haar Masterplan voor de Rijnhaven bekendgemaakt. Hierin staat wat de globale uitgangspunten worden voor het vervolg van de ontwikkeling van de Rijnhaven. Het Masterplan is nog geen definitief plan; na vaststelling door de gemeente wordt dit nader getoetst en uitgewerkt in deelplannen.

Frame Vastgoed heeft de afgelopen jaren in samenspraak met de gemeente in diverse overleg- en planteams de ontwikkeling van de Pols op Katendrecht en de visie op ontwikkelingen rond en in de Rijnhaven besproken en afgestemd. De programma’s, publieke ruimte, aanhaking OV-knooppunt en de omliggende wijken beïnvloeden elkaar.

De samenhang is van evident belang voor een duurzame, toekomstbestendige gebiedsontwikkeling en het uitrollen van de ‘Stad op twee Oevers strategie’. Het ambitieniveau, de stedelijke verdichting aan de Posthumalaan, het doorzetten van de stads- as en het toevoegen van een bijzonder stedelijk programma waaronder kunst- en cultuur en innovatieve woon- en werkconcepten, zijn hierbij in een vroeg stadium door Frame aangedragen. Dit alles binnen de context van, en verbonden door, een grootstedelijk park in en aan de Rijnhaven.

Frame is blij met de recente stappen van de gemeente Rotterdam ten aanzien van de toekomst van de Rijnhaven. Het door de gemeente vrijgegeven masterplan sluit in hoofdlijnen aan op deze achtergrond, de betrokkenheid en de bouw- en ontwikkelingsplannen van Frame en haar beleggingsportefeuille op Katendrecht. Daarbij acht Frame het van groot belang dat de huidige en nieuwe bewoners, ondernemers, betrokkenen en investerende partijen in kennis gesteld worden van de ambities die de gemeente in en om de Rijnhaven heeft.

Frame kocht eind 2015 de integrale positie van ECCR B.V., een samenwerking van de Shanghai Construction Group en Volker Wessels. Sindsdien opereert Frame als regie- en gebiedsontwikkelaar voor de betrokken locaties.

Frame is met de gemeente in gesprek over de uitwerking, ontwikkeling en programmering van de in de Rijnhaven geplande bouwvolumes direct nabij het metrostation Rijnhaven. Met de gemeente worden momenteel goede afspraken gemaakt over de rol van Frame en de samenwerking daarin met de gemeente ten aanzien van de projecten op de Pols van Katendrecht en in het Rijnhaven gebied.

Frame zal zich inspannen om de belangen van haar stakeholders te behartigen en zich inzetten voor een goede en logische aansluiting bij de verwachtingen daarvan.

LEES MEER
Viering start bouw Bay House
Frame Vastgoed viert start bouw Bay House & MGallery hotel in Rotterdam Rijnhaven District

Frame Vastgoed heeft op 3 februari samen met bouwer Van Omme & De Groot en wethouder Bas Kurvers het startsein gegeven voor de bouw van Bay House en het naastgelegen MGallery Hotel Collection hotel in het Rotterdam Rijnhaven District.

De feestelijke viering van de start bouw vond plaats in Kantine Walhalla, op steenworp afstand van de bouwplaats van Bay House en MGallery. Directeur van Frame Vastgoed Frank Blom in zijn toespraak: ‘Dit is een heel belangrijk moment voor onze gewaardeerde kopers, partners en huurders, maar zeker ook voor Katendrecht, zijn bewoners en daarmee voor de stad. Eindelijk krijgt Katendrecht de mooie entree die het verdient en wordt het met Bay House en MGallery een prachtige zichtlocatie aan de Rijnhaven.’

Directeur Wonen Petra Rutten vulde daarop aan: ‘De verbondenheid van onze kopers met Rotterdam is groot. Vaak zijn ze verbonden door werk, soms door de liefde, of willen graag weer terug naar waar ze eerder hebben gewoond.’

Guus de Groot, algemeen directeur bij Van Omme & De Groot: ‘We vinden het een eer en genoegen om als Rotterdamse onderneming te mogen meewerken aan zo’n bijzonder mooi en uitdagend project in onze stad.’

Bay House wordt een luxe appartementencomplex van circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Ruim driekwart van de appartementen is reeds verkocht. Het MGallery Hotel Collection hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte.

Deze nieuwbouwontwikkelingen in het hoge segment zorgen voor een opmerkelijke mix en diversiteit in het Rotterdam Rijnhaven District. Wethouder Bas Kurvers zei hier het volgende over: ‘Diversiteit hoort bij Rotterdam. Die creëren we juist ook met deze woningen, dus dat is echt heel goed nieuws.’

De officiële handeling door de wethouder bestond uit het overhandigen van een cheque met een donatie namens Frame en de bewoners van Bay House aan Stichting Platform Katendrecht. Dit jonge platform verdient een steuntje in de rug bij het organiseren van uiteenlopende activiteiten zoals kunst- en muzieklessen voor jongeren in de wijk. Centraal staat hierin het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden en ondernemerschap ten dienste van de wijk Katendrecht.

LEES MEER
Aannemingsovereenkomst Van Omme & De Groot
Frame Vastgoed sluit aannemingsovereenkomst met Van Omme & De Groot voor bouw Bay House en Sofitel

Frame Vastgoed en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van het luxe appartementencomplex Bay House en het naastgelegen MGallery by Sofitel hotel in het Rotterdam Rijnhaven District.

In december 2019 zal worden aangevangen met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de start bouw. Naar verwachting zijn Bay House en het Sofitel hotel (werktitel ‘The View’) tweeënhalf jaar later gereed voor oplevering.

Directeur Ontwikkeling & Realisatie bij Frame Vastgoed, Rick van Heumen, is opgetogen over de samenwerking: ‘Wij hebben in Van Omme & De Groot een zeer bekwame partner gevonden met wie wij dezelfde Rotterdamse mentaliteit delen, dat is prettig samenwerken.’

Olaf Lange, commercieel directeur bij Van Omme & De Groot: ‘Wij zijn trots om in onze eigen stad te mogen meewerken aan de realisatie van zo’n mooi en bijzonder project als Bay House en Sofitel.’

Bay House wordt een luxe appartementencomplex van circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Ruim driekwart van de appartementen is reeds verkocht. Het MGallery by Sofitel hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte.

De start bouw van Bay House en het Sofitel hotel markeert een nieuwe fase van de succesvolle gebiedsontwikkelingen op de Wilhelminapier en Katendrecht, waar de komende periode een groot aantal omvangrijke projecten van start zullen gaan. De naastgelegen projecten Porter House (een woontoren op oude ‘Jumbo locatie’, voorzien van een nieuwe Jumbo foodmarkt en ‘Galleria’ met diverse winkels) en de transformatie van het monumentale koffiepakhuis Santos - waarin het Duitse designwarenhuis Stilwerk gevestigd wordt - gaan hier tevens deel van uitmaken. Ook volgt dan de vernieuwing van de Brede Hilledijk, waarmee de entree van Katendrecht de uitstraling en kwaliteit zal krijgen die zij verdient.

Wethouder Bas Kurvers reageerde namens de gemeente: ‘Namens de gemeente feliciteer ik Frame en Van Omme & De Groot met het aangaan van deze overeenkomst. De start van The View luidt hiermee een ambitieuze ontwikkeling in van dit deel van Katendrecht. Dit forse ontwikkelingsprogramma vraagt om stevige partijen die daar gezamenlijk hun schouders onder willen zetten.’

LEES MEER
Slaakhuys genomineerd voor Rotterdam Architectuurprijs!
Frame Vastgoed is trots te melden dat haar project Slaakhuys is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2019.

Uit de 47 inzendingen behoort het Slaakhuys tot één van de tien genomineerden. Het publiek kan vanaf nu stemmen op zijn of haar favoriet.

Meteen uw stem uitbrengen? Klik dan op deze link.

In samenwerking met architect Jeroen Hoorn heeft Frame Vastgoed als belegger en ontwikkelaar het Slaakhuys na jaren van leegstand de glans die zij verdient teruggegeven. Het welbekende rijksmonument fungeerde ooit als redactie en drukkerij van dagblad het Vrije Volk en behoort sinds oktober 2019 tot een van Rotterdams nieuwste hotspots. The Slaak Rotterdam is nu een luxe boutiquehotel dat 74 kamers telt en is met restaurant & bar Didot34 ook een aanwinst voor Rotterdam en iedereen die er geen hotelgast is.

In april 2018 opende in het voormalige drukkerij gedeelte van het Slaakhuys het allereerste Lidl filiaal in Nederland dat in een rijksmonument gevestigd is. Deze supermarkt werd eerder genomineerd voor de titel van ‘mooiste supermarkt van Nederland’.

De Rotterdam Architectuurprijs zet jaarlijks de beste gebouwen van de stad in de spotlights. Deze onafhankelijke prijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door Architectuur Instituut Rotterdam (AIR). De beste gebouwen worden bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, die bestemd zijn voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Uit de 47 inzendingen heeft de jury tien bouwwerken – waaronder het Slaakhuys – geselecteerd die voor beide prijzen in aanmerking komen. Van 1 november tot en met 1 december kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP-publieksprijs.

Vindt u ook dat het Slaakhuys de RAP-publieksprijs moet winnen? Breng dan nu uw stem uit!

LEES MEER
Meer nieuwsberichten